07 февруари, 2016

Две вратни пържолки...


Исках да ти споделя рецепта "компилирана" от мен

Започваме с две вратни пържолки - общо около 500грама
Мариноват се в неангажираща смес от малко червено вино, соев сос, поръсени с черен пипер, малко лимонов сок (беше останало малко парче лимон в хладилника)

Докато месцето поема полезните вещества, а киселината го окрехкотява, а и за да не скучаем - приготвяме следните неща:

- два моркова, почистени и нарязани на колелца се запържват лекичко, и след като съдинката се освободи...
- малко гъбки-печурки  се задушават с олио, посоляват се  леко....

През това време на съседния котлон могат кротко да къкрят в тенджера под налягане малко картофи, които после ще се преобразят в картофено пюре.

Когато ни омръзне да гледаме как се маринова месото - включваме печката да грее, нека да е 200 градуса, например.

Вземаме по едно парче алуминиево фолио, капваме малко зехтин, слагаме от морковите, после пържолка отгоре, намазваме я с приятна майонезено-горчична смес, отгоре досипваме гъбките, може и морковчета, пък и по едно-две кръгчета от топено-пушено сиренцеееее.
Грижливо загръщаме съчетанието и слагаме в тавичка във фурната.

Оттук нататък имаме около един час време да направим картофеното пюре и да си сипем от любимата напитка.

Ами ... това е !
Бързо, лесно„, вкусно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар