07 февруари, 2016

Прости содени питки


По сведения от медиите ( БГ мама, Аз жената и други колоси) всички домакини започват с:

- една ч.ч. кисело мляко размесено с една ч.л. NaHCO(т.е. сода бикарбонат)
и
- една ч.ч. натрошено сирене

Тъй като нямах повече време да чета и да търся в кой момент се появява мръвката - просто нарязах няколко парченца колбас и ги добавих неписано към сместа.

Пресях две  ч.ч. брашно и разбърках сместа. Домакини с по-разчупено мислене са добавяли и по едно яйце в това тесто. Послушах ги...

Всичко това не се меси, а се разбърква с някяква лъжица. Получава се лепкава брашняна смес без особени изгледи,  но....

От сместта се гребе с лъжица и се поставя с тавичка леко подгизнала от олио.
След това поръсвам със сусам и на върха на безформените купчинки бучва по малко парченце масълце.

И тук идва изненадата (поне за мъжете ) - "поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна". Интересно защо никоя рецепта не започва с указание да включим фурната навреме?! Явно рецептите трябва да се четат, както компилатор чете сорс-код, на два или три паса... докато стане всичко ясно

След 25 минути от нагорещената фурна ще извадите това, което виждате на снимката по-долу!
( кашкавал, настърган на ренде - може да поръсите питките няколко минути преди да ги извадите от фурната, може и по-късно, но все пак докато са още топли!)


Няма коментари:

Публикуване на коментар